Fyhelvete vad bra han är!!!!!!!!!!!!!!

 

Skön dag. Skön helg

Åkte hem i Torsdags. Var nog senast i julas som jag var hemma en hel helg. Riktigt skönt att få komma hem och bara ta det lugnt i en helg.
Idag har jag setat ungefär 80% av min vakna tid precis på den stol jag sitter på när jag tar bilden nedan. Har stimulerat min konstnärliga sida med att måla och spela gitarr. Jag har såklart också kompletterat med att plugga lite för att båda hjärnhalvorna ska få jobba lika mycket ;)
Godnatt, imorgon väntar det coachning på brödernas fotbollsmatch :-)

Bilder från veckan

Godnatt. Trött Björn, mkt trött :*
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sjunger mig lugn med hjälp av coldplay :')

Jag har alltid, så länge jag kan minnas, sjungit. Det är så skönt att att få uttrycka sig genom sången när man inte orkar tänka. Sången tänker liksom tankarna åt en. Känslorna bara flyter iväg istället för att ligga och pysa inuti. Tack till musiken och TACK till att just jag har fått lära mig att bruka den!! 
Älskar coldplay. Deras låtar är så fina och alltid så fruktansvärt noggrant genomarbetade. Dom är verkligen musikaliska genier.
/LB

JSM 2014, det sista och bästa!

Nu var det alltbra längesen den här bloggen såg lite nytt ljus... Har helt enkelt inte orkat prioritera den :/ Tråkigt värre. Men NU så ska ni få höra om min senaste vecka på mitt livs sista JSM i Lycksele :'D
 
Efter månader av sjukdom och pinsamt några träningstimmar (desto fler arbetstimmar...) så åkte jag mot Lappland med inställningen att bara "köra igenom" loppen och åka dit som en kul grej. Fick ju lov att ställa upp för mina klubbisar Malin och Tilda så att vi hade ett komplett lag till den avslutande stafetten ;)
 
JSM är den "viktigaste" tävlingen på året, där alla svenska längdisar möts för att göra upp om vem som är den starkaste. Det är alltså mycket förberedelser som ligger bakom denna vecka. 
 
På måndag eftermiddag kom pappa och hämtade mig, Tilda, Martin och Tobbe och vi började den 8 timmar långa bilresan upp mot norr och Lapplands pärla Lycksele. Vi kom upp på natten och hade siktet direkt på sängarna.
 
På tisdagen som var dagen innan den inledande distans tävlingen så testade vi banor, skidor och form på stadion. Vi åkte först banan, som var en 5km bana, gemensamt och fick lite tips av varandra i klubben. Efter att banan var åkt var det dags för skidtest. Så himla skönt att jag och Tilda kan hjälpas åt att testa varandras skidor nu. Vi kan nämligen åka på samma vilket gör hela processen mycket roligare och lättare. 
När vi valt ut guldkornen så var det dags att känna lite på kroppen. Jag och Mathilda körde två hårda intervalldrag mot varandra, dom blev såklart (farligt detdär med att köra mot varandra haha). Efter intervallerna gjorde vi några snabba impulser på upploppet innan vi joggade hemåt mot boendet igen.
Vi bodde riktigt nära stadion, mitt inne i centrum vilket var superskönt. Det tog ca 7min att jogga till stadion vilket var helt perfekt :)
 
Distans 5km skate onsdag:
På den inledande distansen kändes kroppen verkligen tung från start... första 2,5km var jag mest stum och less, men sen hände det något och jag blev bara piggare och piggare ju längre jag åkte in i loppet. Skärpte till mig mot slutet och lyckades knipa en 11:e plats :)
Placeringen var helt klart över förväntan efter min så ootroligt bra uppladdning den här säsongen ;)
 
På eftermiddagen testade vi morgondagens klassiska sprintbana och skidor samt åkte på prisutdelningen för dagens prestationer innan det var dags för natten att göra sitt.
 
Klassisk sprint torsdag:
Haha ja, vad ska man säga... det här med klassisk sprint verkar inte vara min grej för tillfället -.- Efter att knappt tagit mig vidare från prologen (27:e plats) så var jag ju inte heller helt förvånad när jag slutade som 5:a i min kvart och därmed fick se mig utslagen... ingen bra dag på jobbet, fast rätt väntat resultat! ;)
 
På kvällen var det den årliga JSM banketten i form av en "kamratmiddag". Där bjöds det på god mat och en riktigt fin liveunderhållning av en utav de lokala skidåkarna Saga Stenman. Riktigt duktig var hon med sin gitarr och sköna stämma :)
 
Fredag vilodag:
I fredags var det uppehål från tävling och då passade vi istället på att testa banorna inför morgondagens skiathlon.  Idag var en "dag av död" som jag beskrev den. Helt sjuuuukt trött var jag (dom andra också för den delen). Vi var som zombiesar hela bunten. Tror det blir så när man tillåter kroppen och knoppen att slappna av helt en dag utan att behöva fokusera på tävling. 
Efter vi testat ut de skidor som kände snabba joggade vi tillbaka till boendet och la oss i koma resten av eftermiddagen. skönt.
 
Lördag 5km klassiskt + 5km skate skiathlon:
Den avslutande induviduella tävlingen på JSM var en persiut, där man inleder med att åka en klassisk bana på 5 km för att sedan avsluta på en lika lång bana fast i stilen skate. Jag har alltid älskat skiathlon, men då jag alltid brukar tappa så mycket på den klassiska delen aldrig lyckats komma så är jätte högt upp i resultatlistan :/
I början av loppet började jag tänka att så även skulle vara fallet idag... usch vad dåligt det gick på den klassiska delen, fick verkligen inget flyt allt och det var bara skitjobbigt. När jag efter 5km svängde in mot skidbytet såg jag äntligen min chans. Efter ett supersnabbt skidbyte fick jag som någon slags nytändning. Kände mig riktigt pigg och gick in för att köra så hårt jag bara kunde och inte lägga mig bakom någon utan bara köra om, förbi och ifrån alla jag kom ifatt. Hade aldrig någon riktig koll på vad jag hade för placering. Tänkte väl att jag låg omkring en 10:nde plats tills jag åkte förbi en av skidgymtränarna som skrek att jag plockade på pallen :O Haha då jäklar blev det ännu mer fart under skidorna ska ni veta ;) jag låg tydligen på en 5:e plats efter att ha åkt om 4 pers sedan jag bytt till skate och PLOCKADE PÅ PALLEN(!). Ofta JAG gick för medalj liksom haha vilket skämt... Kände mig så sjukt stark när jag svängde upp mot den avslutande tunga stigningen och där såg jag Helena, kalixtjejen som låg på 4:e plats. Körde ikapp, förbi och ifrån utan att hon visade några tecken på att försöka hänga. Det kändes rätt jätteskönt ;) Nu var det alltså bara 3 personer framför mig kvar. Men med endast kilometern kvar mot mål minskade chanserna för att hinna plocka in den luckan som fortfarande skilde oss åt. Jag fortsatte att plocka hela vägen in i mål, men lyckades aldrig ta ikapp.  Jag lyckades alltså sluta på en överrasksnde 4:E PLATS i min allra sista induviduella JSM tävling någonsin. Blev också min allra bästa JSM placering någonsin!!! Haha så sjukt.
Tänk att jag som åkte dit med målet att "ta mig igenom loppen" och bara ha kul, åkte snabbast av alla på den avslutande skate 5:an!? Jag kan ju tydligen åka fort ändå då ;) Najs! 
Man brukar säga att 4:an är första förlorare... men jag kände mig inte som något annat än en vinnare! 
(alla bilder kommer från hemsidan www.jsmskidor.se)
 
Söndag stafett 3x3,3km skate:
Igår var det dagen som vi tjejer i sumpan sett fram emot allra mest. Änltigen hade vi ett lag till JSM stafetten. Det känns alltid roligare när man kan dela sin prestation med andra och känna att man bidrar till ett lag där glädjen kan delas :-))) Malin körde första sträckan och som det plåster hon är höll hon ihop loppet bra och växlade in på en 8:nde plats, Tilda körde iväg på andra och lyckades efter att även hon mejslat ur alla sina sista krafter efter en slitsam tävlingsvecka behålla vår placering inför den avslutande växlingen till mig. Idag var det inte samma glänsade form som igår ;) men jag lyckades hålla ihop loppet helt okej även fast benen var rejält stumma och höll vår 8:nde plats in i mål!
Skön avslutningsdag med solsken och glada miner!
Tack Lycksele för mitt sista JSM som bjöd på riktigt tuffa och roliga banor samt ett grymt bra arrangemang(Y)
 
Många björnkramar :*
/Linnéa